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[技术交流] DIY爱好者开源全套DLP投影成型技术的3D打印机资料(十三)

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Step 13: The mirror
第13步骤:反射镜
DIY爱好者开源全套DLP投影成型技术的3D打印机资料(十三) - 3D打印机网 - QQ截图20130808122813.jpg

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使用4小块双面胶带把你的镜子粘到镜托上。记得把玻璃那面贴在托板上,要不然你只是相当于在用一面普通的镜子。(我自己都犯过两次这种错误)

本帖资料由   版dawnbird \srzxy42译 ,版主 zwltanf 采集。感谢二位为3D打印机DIY 事业的贡献!看来帖子拿了资料不回帖的!诅咒你们!!!树脂买到假货、投影聚焦有畸变还漏光、光源通电就废、电路板一碰就断!!”

DIY爱好者开源全套DLP投影成型技术的3D打印机资料(一)
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DIY爱好者开源全套DLP投影成型技术的3D打印机资料(三)
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DIY爱好者开源全套DLP投影成型技术的3D打印机资料(十九)
DIY爱好者开源全套DLP投影成型技术的3D打印机资料(二十)

If your printer is designed so that the Beamer is directly under your basin you don't need a mirror. But we chose to put our Beamer at a ninety degree angle with the aim of making a more compact printer. So we need a mirror to bend our light around the corner. Ideally you want to use a single surface mirror for this. Because this is one of the build quality determining factors a high quality mirror would do best. I did not manage to find any reasonable priced suppliers of 150x150mm single surface mirrors so far. Still looking all suggestions are welcome. I asked some friends of mine at the Phillips labs if I can have a few hours access to their thermal evaporator.
Why not use a normal mirror? Well normal house hold and general purpose mirrors have the reflective layer coated on the back. If you are doing your hair this is no problem. But this type of mirror with a secondary reflector reflects the light twice. Once from the front surface of the glass and once from the metallic layer on the back. So this would mean when you use a normal mirror you would print double or in the best case see this as a loss of resolution.

I suggest you do the same as I did, most universities with a physics lab have a thermal evaporator or sputter tool just give them a call and say you are working on a 3D printer. I am sure you can find a student/undergrad or teacher that is willing to help.

A layer of silver is good but aluminum will be best. Apply at least 500nm  of silver or aluminum to your glass. Make sure you have a transport box or something because touching your pristine metal surface will do it no good.
Thermal evaporator s are cool pieces of tech. Here is how it works.

You place your clean substrate in the mounting tool facing down. Usually this tool rotates to ensure a homogenous coating. Then you load some material, silver or aluminum in a small tungsten boat. They call them boats don't know why. You close the chamber and turn on the vacuum. First a pre pump to get the pressure down to about 10^-3 bars and then the turbo kicks in to bring it down to 1*10^-6 bars of pressure. The turbo pump will literally kick out all the air molecules one by one until there are no more molecules left to kick out. Now you can turn on the power. Electrical current is used purely by resistance to heat up the tungsten boat. This causes the metal in the boat to melt and then boil. Because there is nothing in the chamber to provide any resistance to the metal atoms that fly of the boiling pool. They shoot out in a straight line from the pool and condense on anything they hit to form a fresh layer of metal.
And thus our mirror is born.
If you get the opportunity to have an aluminum mirror ask if they can give it an oxygen treatment, a quick exposure just a minute or two to a oxygen enriched atmosphere. Or blow a stream of pure oxygen over your mirror for a short time. This will cause the aluminum to form a very thin but very dense aluminum oxide layer. Better known as Safire this will make your mirror last through the ages. Remember that your metal coating is 500nm thick. Squeeze your index finger and thumb together, the space that is in between that's the thickness of your coating. So though it has a oxide passivation it is by no means scratch proof.
Use 4 small pieces of double sided tape to stick your mirror to the backplate of your cradle. Remember to stick the glass side to the backplate or your could have just bought a normal mirror. (Good that I got to make two, yes I really made that mistake)


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yy夜航船 发表于 2013-11-7 23:16:59
Step 12: Resin basin
第12步:树脂储槽

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2013-8-8 12:12 上传

通过亚马逊下的订单
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称5g的硅酮树脂
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再加0.5g的催化剂,然后整体搅拌
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在一张不起毛的布上铺一个干净的玻璃板
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用胶带把玻璃板的左右固定住,就象图片上一样,覆盖玻璃的胶带宽度要有5mm
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玻璃板的前后也要固定住,同样是5mm的宽度
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这张图片和上一张是不一样的。左右两边又多加了一层胶带,两层的胶带就能确保包衣的厚度有大约80微米了
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2013-8-8 12:12 上传

在玻璃板的前部的胶带上涂一层硅酮
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选择另外一个玻璃板上最直的边竖在前面的胶带上,向前刮所涂的硅酮,让它覆盖整个胶带。然后用尽可能小的力量刮硅酮到后面的胶带,让它覆盖整个玻璃板
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2013-8-8 12:13 上传

现在可以拿走第二个玻璃板了。然后把胶带从桌子上撕开,把整体放到烤箱内
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烤箱定为80度,持续60分钟
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这又是一个小技巧了,用刻刀沿着胶带的内侧边缘把周围其他的部分切掉。等切完后,一定要小心的把胶带部分取下
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2013-8-8 12:22 上传

以上事情都做完了,如果你很难看到涂层就说明做的不错。我们希望是没有一点瑕疵的,均匀的,完全透明的。我这张图片照的有些问题,东西用起来还是很不错的
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这是安装了玻璃墙的铝架,我们发现铝上铣过的槽上很容易加进硅酮,之后就把玻璃墙压进这些槽里。在边角出加一层硅酮密封胶
本帖隐藏的内容
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我再用胶带固定住四个角以防止自己歪倒,直到胶水可以固定住它们
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用酒精或者异丙醇去擦干净整个玻璃板
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挤一些普通硅酮在内侧边缘
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在这里铺上一层显微镜载片
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轻轻的按压玻璃板。确定所有的脏东西都在外沿
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仔细的抹掉多余的硅酮,确保不要移动下面的玻璃板
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在一个小时之后去掉显微镜载片。这个时候的硅酮应该已经规定了,但是可能还是软的。这时候你用硅酮涂抹所有的角以确保不会渗漏
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这是我们最骄傲的一部分。这是个标准化的设计,不仅仅储池要拿起来是个整体,你还要能把底部的玻璃整个拿开。以防万一不要伤害涂层或者让它脱落
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把小刀插入其中切掉多余的硅酮
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刮干净之后你就有了一个新的玻璃板,或者是从新涂层过的玻璃板


树脂储槽基本上就是一个装树脂的一个缸。因为我们是从下往上来造物体,所以缸的底部需要特别注意。DLP发出的光要先通过缸的底部和防粘层之后才能接触树脂然后固化它。不幸的是,非常多的材料都会在这个过程中吸收我们的紫外线光。所以我们必须要考虑缸底部的材料,要尽可能对紫外线透明。用google搜索了之后,我们发现在可以用于作防粘层的材料中,最好的,对紫外线最透明的是184硅橡胶。这种材料很容易在ebay或者亚马逊上买到。唯一需要注意的是要买道康宁牌子的。作为一个化学学者,我总是小心把塑料接触溶剂,我当然也考虑和查询过用树脂玻璃来做这个储槽,我也从网上看到很多人在试验这个。是的,很多都看起来不错,但是请你一定要主要接下来我所提到的问题。塑料里面包含塑化剂和其他溶剂,当它们与有机溶剂接触时,化学反应可能会滤除里面的塑料。你的3D树脂就是非常好的有机溶剂。这就意味着你改变了树脂里的成分,从而所作出来的物体的特性就会有所改变。甚至可能有些地方不会固化,变的柔软,象橡胶一样等等。所以最好不要用与制造材料相似的材料来做你的储槽。
The resin basin is basically a tank that holds your resin. Since we build bottom up, the bottom of the build tank needs some special attention. The light will pass through the bottom of the tank and the anti sticking layer before it gets to the cure the resin. Unfortunately most materials ABSorb our precious UV light. So when selecting the material for the bottom we must take in to account that it must be as UV transparent as possible.
After some googling we found that the best and most UV transparent anti sticking coating is sylgard 184. This can simply be bought from eBay or amazon. Just take care you buy the real stuff from Dow Corning and not some Chinese ripoff. Being a chemist I am always a bit  cautious with bringing PLAstics in to contact with solvents. I am of course referring to using Plexiglass to build the basin out off as I observe many people do online. Yes it looks great but please take the following in to account. Plastics may contain plasticizers and other solvents and chemistry that may leach out off the plastic when brought in to contact with organic solvents. Your 3D resin might just be a very good organic solvent. This means you change the composition of your resin which might give the cured product very different properties than the resin should have. It can even happen that it will not cure at all, becomes waxy, get rubbery etc etc.
So we will build our basin out of mostly inert materials.
我们也想尝试着把储槽做成一个整体。这将会是个大工程。
这个储槽中有一个地盘,它是铝做的。这个能将整个储槽固定住,所以需要一个结识的结构。我铣的几个适合玻璃墙的槽在底座上。我建议你用玻璃来做储槽的墙,普通的2mm厚的就可以。我牺牲了我的一个很大的画框的玻璃来做这个。
用硅酮密封剂来固定储槽的墙。
你用对了密封剂也是很重要的,一定要是那种干净的,无色的,做鱼缸用的那种。在过去的这几个月里,我们已经试验了种硅酮,不同的硅酮有不同的组成。我们发现大多数硅酮都令我们失望的。因为一些原因,这些硅酮的机械强度都不是很理想。要不就是不能很好的粘在铝座上,要不就是玻璃上。
在粘底座前,一定要把墙和底座晾干至少一天。这个地盘算是我的一个特别的宝贝了。虽然我不是很满意它的表现,但是认真的关心我机器的情况。 We also wanted to build the basin in such a way that it is modular. Which led if I may say so to our very elegant basin design.
The basin consists out of a base plate made in our case out of aluminum. This is what holds the entire basin together and needs to be a stiff structure. I milled some slots in to the base plate to fit in the walls of the basin. I recommend you use glass for the walls of the basin, 2mm ordinary window glass will do. I sacrificed a large picture frame with a 2mm glass window for this purpose.
Glue the walls of your basin on to the base plate with some silicone sealent.
It is important that you use the right type of sealent here, the one that is clear, colorless and used to build aquaria. Over the past few months we have tried a few different types, silicone = silicone right? Wrong! Different types of silicone have different compositions and we found that over time most silicones give under our abuse. They for some reason can not handle the mechanical stress. Or do not adhere to the aluminum properly, or the glass when exposed to our 3D resin.
Leave your walls and base plate dry for at least a day before you glue on the bottom.
The bottom is a bit of my special baby. I am not 100% happy with its performance yet but I'll dive in to that in the review of our machine.
对于地盘,你需要一个0.7mm厚的硼硅酸盐玻璃,大小是150x150mm。这是一种特别的东西,我不知道你可以从哪里买到它。(我有一些在Phillips Pins工作的朋友,就是那个在Netherlands的高科技研究部门。在我DIY的精神促进下,我想去作个弊,但是那帮朋友太有意思了。他们研究了O-lEDs, 咖啡机,电视等等。。。)
本帖资料由   版主 dawnbird \srzxy42翻译 ,版主 zwltanf 采集。感谢二位为3D打印机DIY 事业的贡献!看来帖子拿了资料不回帖的!诅咒你们!!!“树脂买到假货、投影聚焦有畸变还漏光、光源通电就废、电路板一碰就断!!”
borato 发表于 2014-10-31 14:22:06
Step 12: Resin basin
第12步:树脂储槽


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通过亚马逊下的订单

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称5g的硅酮树脂

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再加0.5g的催化剂,然后整体搅拌

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在一张不起毛的布上铺一个干净的玻璃板

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用胶带把玻璃板的左右固定住,就象图片上一样,覆盖玻璃的胶带宽度要有5mm

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玻璃板的前后也要固定住,同样是5mm的宽度

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这张图片和上一张是不一样的。左右两边又多加了一层胶带,两层的胶带就能确保包衣的厚度有大约80微米了

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在玻璃板的前部的胶带上涂一层硅酮

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选择另外一个玻璃板上最直的边竖在前面的胶带上,向前刮所涂的硅酮,让它覆盖整个胶带。然后用尽可能小的力量刮硅酮到后面的胶带,让它覆盖整个玻璃板

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现在可以拿走第二个玻璃板了。然后把胶带从桌子上撕开,把整体放到烤箱内

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烤箱定为80度,持续60分钟

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这又是一个小技巧了,用刻刀沿着胶带的内侧边缘把周围其他的部分切掉。等切完后,一定要小心的把胶带部分取下

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以上事情都做完了,如果你很难看到涂层就说明做的不错。我们希望是没有一点瑕疵的,均匀的,完全透明的。我这张图片照的有些问题,东西用起来还是很不错的

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这是安装了玻璃墙的铝架,我们发现铝上铣过的槽上很容易加进硅酮,之后就把玻璃墙压进这些槽里。在边角出加一层硅酮密封胶

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我再用胶带固定住四个角以防止自己歪倒,直到胶水可以固定住它们

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用酒精或者异丙醇去擦干净整个玻璃板

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挤一些普通硅酮在内侧边缘

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在这里铺上一层显微镜载片

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轻轻的按压玻璃板。确定所有的脏东西都在外沿

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仔细的抹掉多余的硅酮,确保不要移动下面的玻璃板

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在一个小时之后去掉显微镜载片。这个时候的硅酮应该已经规定了,但是可能还是软的。这时候你用硅酮涂抹所有的角以确保不会渗漏

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这是我们最骄傲的一部分。这是个标准化的设计,不仅仅储池要拿起来是个整体,你还要能把底部的玻璃整个拿开。以防万一不要伤害涂层或者让它脱落

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把小刀插入其中切掉多余的硅酮

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刮干净之后你就有了一个新的玻璃板,或者是从新涂层过的玻璃板


树脂储槽基本上就是一个装树脂的一个缸。因为我们是从下往上来造物体,所以缸的底部需要特别注意。DLP发出的光要先通过缸的底部和防粘层之后才能接触树脂然后固化它。不幸的是,非常多的材料都会在这个过程中吸收我们的紫外线光。所以我们必须要考虑缸底部的材料,要尽可能对紫外线透明。用google搜索了之后,我们发现在可以用于作防粘层的材料中,最好的,对紫外线最透明的是184硅橡胶。这种材料很容易在ebay或者亚马逊上买到。唯一需要注意的是要买道康宁牌子的。作为一个化学学者,我总是小心把塑料接触溶剂,我当然也考虑和查询过用树脂玻璃来做这个储槽,我也从网上看到很多人在试验这个。是的,很多都看起来不错,但是请你一定要主要接下来我所提到的问题。塑料里面包含塑化剂和其他溶剂,当它们与有机溶剂接触时,化学反应可能会滤除里面的塑料。你的3D树脂就是非常好的有机溶剂。这就意味着你改变了树脂里的成分,从而所作出来的物体的特性就会有所改变。甚至可能有些地方不会固化,变的柔软,象橡胶一样等等。所以最好不要用与制造材料相似的材料来做你的储槽。
The resin basin is basically a tank that holds your resin. Since we build bottom up, the bottom of the build tank needs some special attention. The light will pass through the bottom of the tank and the anti sticking layer before it gets to the cure the resin. Unfortunately most materials absorb our precious UV light. So when selecting the material for the bottom we must take in to account that it must be as UV transparent as possible.
After some googling we found that the best and most UV transparent anti sticking coating is sylgard 184. This can simply be bought from eBay or amazon. Just take care you buy the real stuff from Dow Corning and not some Chinese ripoff. Being a chemist I am always a bit  cautious with bringing plastics in to contact with solvents. I am of course referring to using Plexiglass to build the basin out off as I observe many people do online. Yes it looks great but please take the following in to account. Plastics may contain plasticizers and other solvents and chemistry that may leach out off the plastic when brought in to contact with organic solvents. Your 3D resin might just be a very good organic solvent. This means you change the composition of your resin which might give the cured product very different properties than the resin should have. It can even happen that it will not cure at all, becomes waxy, get rubbery etc etc.
So we will build our basin out of mostly inert materials.
我们也想尝试着把储槽做成一个整体。这将会是个大工程。
这个储槽中有一个地盘,它是铝做的。这个能将整个储槽固定住,所以需要一个结识的结构。我铣的几个适合玻璃墙的槽在底座上。我建议你用玻璃来做储槽的墙,普通的2mm厚的就可以。我牺牲了我的一个很大的画框的玻璃来做这个。
用硅酮密封剂来固定储槽的墙。
你用对了密封剂也是很重要的,一定要是那种干净的,无色的,做鱼缸用的那种。在过去的这几个月里,我们已经试验了种硅酮,不同的硅酮有不同的组成。我们发现大多数硅酮都令我们失望的。因为一些原因,这些硅酮的机械强度都不是很理想。要不就是不能很好的粘在铝座上,要不就是玻璃上。
在粘底座前,一定要把墙和底座晾干至少一天。这个地盘算是我的一个特别的宝贝了。虽然我不是很满意它的表现,但是认真的关心我机器的情况。 We also wanted to build the basin in such a way that it is modular. Which led if I may say so to our very elegant basin design.
The basin consists out of a base plate made in our case out of aluminum. This is what holds the entire basin together and needs to be a stiff structure. I milled some slots in to the base plate to fit in the walls of the basin. I recommend you use glass for the walls of the basin, 2mm ordinary window glass will do. I sacrificed a large picture frame with a 2mm glass window for this purpose.
Glue the walls of your basin on to the base plate with some silicone sealent.
It is important that you use the right type of sealent here, the one that is clear, colorless and used to build aquaria. Over the past few months we have tried a few different types, silicone = silicone right? Wrong! Different types of silicone have different compositions and we found that over time most silicones give under our abuse. They for some reason can not handle the mechanical stress. Or do not adhere to the aluminum properly, or the glass when exposed to our 3D resin.
Leave your walls and base plate dry for at least a day before you glue on the bottom.
The bottom is a bit of my special baby. I am not 100% happy with its performance yet but I'll dive in to that in the review of our machine.
对于地盘,你需要一个0.7mm厚的硼硅酸盐玻璃,大小是150x150mm。这是一种特别的东西,我不知道你可以从哪里买到它。(我有一些在Phillips Pins工作的朋友,就是那个在Netherlands的高科技研究部门。在我DIY的精神促进下,我想去作个弊,但是那帮朋友太有意思了。他们研究了O-lEDs, 咖啡机,电视等等。。。)
carlhappy 发表于 2014-2-28 17:15:58
Step 12: Resin basin
第12步:树脂储槽

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通过亚马逊下的订单
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称5g的硅酮树脂
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再加0.5g的催化剂,然后整体搅拌
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在一张不起毛的布上铺一个干净的玻璃板
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用胶带把玻璃板的左右固定住,就象图片上一样,覆盖玻璃的胶带宽度要有5mm
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玻璃板的前后也要固定住,同样是5mm的宽度
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这张图片和上一张是不一样的。左右两边又多加了一层胶带,两层的胶带就能确保包衣的厚度有大约80微米了
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在玻璃板的前部的胶带上涂一层硅酮
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选择另外一个玻璃板上最直的边竖在前面的胶带上,向前刮所涂的硅酮,让它覆盖整个胶带。然后用尽可能小的力量刮硅酮到后面的胶带,让它覆盖整个玻璃板
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现在可以拿走第二个玻璃板了。然后把胶带从桌子上撕开,把整体放到烤箱内
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烤箱定为80度,持续60分钟
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这又是一个小技巧了,用刻刀沿着胶带的内侧边缘把周围其他的部分切掉。等切完后,一定要小心的把胶带部分取下
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以上事情都做完了,如果你很难看到涂层就说明做的不错。我们希望是没有一点瑕疵的,均匀的,完全透明的。我这张图片照的有些问题,东西用起来还是很不错的
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这是安装了玻璃墙的铝架,我们发现铝上铣过的槽上很容易加进硅酮,之后就把玻璃墙压进这些槽里。在边角出加一层硅酮密封胶


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我再用胶带固定住四个角以防止自己歪倒,直到胶水可以固定住它们
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用酒精或者异丙醇去擦干净整个玻璃板
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挤一些普通硅酮在内侧边缘
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在这里铺上一层显微镜载片
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轻轻的按压玻璃板。确定所有的脏东西都在外沿
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仔细的抹掉多余的硅酮,确保不要移动下面的玻璃板
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在一个小时之后去掉显微镜载片。这个时候的硅酮应该已经规定了,但是可能还是软的。这时候你用硅酮涂抹所有的角以确保不会渗漏
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这是我们最骄傲的一部分。这是个标准化的设计,不仅仅储池要拿起来是个整体,你还要能把底部的玻璃整个拿开。以防万一不要伤害涂层或者让它脱落
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把小刀插入其中切掉多余的硅酮
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刮干净之后你就有了一个新的玻璃板,或者是从新涂层过的玻璃板


树脂储槽基本上就是一个装树脂的一个缸。因为我们是从下往上来造物体,所以缸的底部需要特别注意。DLP发出的光要先通过缸的底部和防粘层之后才能接触树脂然后固化它。不幸的是,非常多的材料都会在这个过程中吸收我们的紫外线光。所以我们必须要考虑缸底部的材料,要尽可能对紫外线透明。用google搜索了之后,我们发现在可以用于作防粘层的材料中,最好的,对紫外线最透明的是184硅橡胶。这种材料很容易在ebay或者亚马逊上买到。唯一需要注意的是要买道康宁牌子的。作为一个化学学者,我总是小心把塑料接触溶剂,我当然也考虑和查询过用树脂玻璃来做这个储槽,我也从网上看到很多人在试验这个。是的,很多都看起来不错,但是请你一定要主要接下来我所提到的问题。塑料里面包含塑化剂和其他溶剂,当它们与有机溶剂接触时,化学反应可能会滤除里面的塑料。你的3D树脂就是非常好的有机溶剂。这就意味着你改变了树脂里的成分,从而所作出来的物体的特性就会有所改变。甚至可能有些地方不会固化,变的柔软,象橡胶一样等等。所以最好不要用与制造材料相似的材料来做你的储槽。
The resin basin is basically a tank that holds your resin. Since we build bottom up, the bottom of the build tank needs some special attention. The light will pass through the bottom of the tank and the anti sticking layer before it gets to the cure the resin. Unfortunately most materials ABSorb our precious UV light. So when selecting the material for the bottom we must take in to account that it must be as UV transparent as possible.
After some googling we found that the best and most UV transparent anti sticking coating is sylgard 184. This can simply be bought from eBay or amazon. Just take care you buy the real stuff from Dow Corning and not some Chinese ripoff. Being a chemist I am always a bit  cautious with bringing PLAstics in to contact with solvents. I am of course referring to using Plexiglass to build the basin out off as I observe many people do online. Yes it looks great but please take the following in to account. Plastics may contain plasticizers and other solvents and chemistry that may leach out off the plastic when brought in to contact with organic solvents. Your 3D resin might just be a very good organic solvent. This means you change the composition of your resin which might give the cured product very different properties than the resin should have. It can even happen that it will not cure at all, becomes waxy, get rubbery etc etc.
So we will build our basin out of mostly inert materials.
我们也想尝试着把储槽做成一个整体。这将会是个大工程。
这个储槽中有一个地盘,它是铝做的。这个能将整个储槽固定住,所以需要一个结识的结构。我铣的几个适合玻璃墙的槽在底座上。我建议你用玻璃来做储槽的墙,普通的2mm厚的就可以。我牺牲了我的一个很大的画框的玻璃来做这个。
用硅酮密封剂来固定储槽的墙。
你用对了密封剂也是很重要的,一定要是那种干净的,无色的,做鱼缸用的那种。在过去的这几个月里,我们已经试验了种硅酮,不同的硅酮有不同的组成。我们发现大多数硅酮都令我们失望的。因为一些原因,这些硅酮的机械强度都不是很理想。要不就是不能很好的粘在铝座上,要不就是玻璃上。
在粘底座前,一定要把墙和底座晾干至少一天。这个地盘算是我的一个特别的宝贝了。虽然我不是很满意它的表现,但是认真的关心我机器的情况。 We also wanted to build the basin in such a way that it is modular. Which led if I may say so to our very elegant basin design.
The basin consists out of a base plate made in our case out of aluminum. This is what holds the entire basin together and needs to be a stiff structure. I milled some slots in to the base plate to fit in the walls of the basin. I recommend you use glass for the walls of the basin, 2mm ordinary window glass will do. I sacrificed a large picture frame with a 2mm glass window for this purpose.
Glue the walls of your basin on to the base plate with some silicone sealent.
It is important that you use the right type of sealent here, the one that is clear, colorless and used to build aquaria. Over the past few months we have tried a few different types, silicone = silicone right? Wrong! Different types of silicone have different compositions and we found that over time most silicones give under our abuse. They for some reason can not handle the mechanical stress. Or do not adhere to the aluminum properly, or the glass when exposed to our 3D resin.
Leave your walls and base plate dry for at least a day before you glue on the bottom.
The bottom is a bit of my special baby. I am not 100% happy with its performance yet but I'll dive in to that in the review of our machine.
对于地盘,你需要一个0.7mm厚的硼硅酸盐玻璃,大小是150x150mm。这是一种特别的东西,我不知道你可以从哪里买到它。(我有一些在Phillips Pins工作的朋友,就是那个在Netherlands的高科技研究部门。在我DIY的精神促进下,我想去作个弊,但是那帮朋友太有意思了。他们研究了O-lEDs, 咖啡机,电视等等。。。)
beer-boy 发表于 2013-8-16 19:25:20
每篇顶一下,感谢各位!
apolloz 发表于 2013-8-24 09:29:38
顶一下,膜拜中,谢分享~!
hyh100000 发表于 2013-8-26 18:57:58
求密码!看不了啊!
etli 发表于 2013-8-30 00:47:17
很好的资料,学习中!
601725140 发表于 2013-8-30 08:15:40
打印机资料(
行动成就梦想 发表于 2013-8-30 10:12:27
密码贴一直没有搞懂
上善若水一一 发表于 2013-8-30 12:18:26
顶楼主分享。。收到
yunfengren 发表于 2013-8-31 05:57:52
楼主辛苦,谢谢共享的资料
kuda 发表于 2013-8-31 22:22:42
资源共享 资源类型: 学习资料  
资源版本: -

Step 2: Safety
安全


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2013-8-8 13:30 上传





本篇强调安全,安全,采取预防措施,用好你的保护装置。
请记住,你只有一套立体视觉传感器(眼睛)。虽然你有两个拇指,我打赌你会不愿意用大脚趾代替它们。所以请使用所有安全装置,它是明智的。
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耳塞或耳罩
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进行切割、研磨、使用溶剂和化学品的工作时请穿上你的面罩或护目镜和手套。
操作时产生噪声,需要戴耳罩或耳塞。
我这样说是因为,我亲爱的爷爷,他总是告诉我他不需要耳罩因为他的盘磨机无噪音。确保你得到它。
当你注视强光时戴上太阳镜。
我不会对你(因为不使用安全防护)受到的任何伤害或损坏负责,但我会如果你和我一样想树立一个好榜样,不胜感激。你的孩子在看和做你做的。
谢谢你用你的安全装置!



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